Hoogste punt voor 40 betaalbare huurwoningen aan het Julianaplein Barneveld

Op donderdag 4 oktober 2018 werd stilgestaan bij het hoogste punt van de nieuwbouw van 40 betaalbare huurwoningen aan het Julianaplein in Barneveld. Woningstichting Barneveld trakteerde de werknemers van Nikkels Bouwbedrijf uit Twello traditiegetrouw op friet en fris. 

De 40 sociale huurwoningen zijn onderverdeeld in 8 beneden-/bovenwoningen, 9 seniorenwoningen en 23 eengezinswoningen. Ze vervangen de 28 woningen die in 2017 werden gesloopt. Deze voldeden bouwtechnisch en qua leefbaarheid niet meer aan de eisen van deze tijd.

Er keren 13 van de 28 huishoudens van het voormalige Julianaplein terug. Alle woningen zijn inmiddels verhuurd.

Julianaplein 2.0

Het nieuwe Julianaplein krijgt de herkenbare rode dakpannen en een plein met bankjes, picknicktafel en speeltoestellen voor ontmoeting. Ligusterhaagjes zorgen voor een groene uitstraling rondom de voortuinen van de woningen.

Energiezuinige woningen

Passend bij haar beleid, investeert de woningstichting extra in de isolatie van de woningen. Zij zijn daarmee voorbereid op de toekomst. De woningen zijn straks voorzien van zeer goede isolatie, met hogere isolatiewaarden dan wettelijk vereist. Verder krijgen de kozijnen triple glas en alle woningen krijgen minimaal 4 pv-panelen.

Planning

De bouw is gestart in maart van dit jaar. De komende periode wordt er gewerkt aan de afwerking van de woningen en volgt de aanleg van de buitenruimte met parkeerplaatsen en groen. De toekomstige bewoners krijgen in de winter van 2018 / 2019 de sleutel.