12 sociale huurappartementen op voormalige Aldi-locatie

Op 9 april ondertekenden Liesbeth Brouwer-de Jong (directeur-bestuurder Woningstichting Barneveld) en Frank van Woerden (directeur Frank van Woerden Vastgoed b.v. uit Veenendaal) een turnkey-overeenkomst voor de bouw van 12 sociale huurappartementen in het centrum van Barneveld. De bouw van het appartementencomplex aan de Catharijnesteeg, start naar verwachting in mei 2018. De oplevering in maart 2019.

Het bestaande pand wordt voorafgaande aan de start bouw, in april, gesloopt. Frank van Woerden Bouw voert het werk uit. ‘We verwachten ruim voor de zomer de advertentie van de woningen op huiswaarts.nu te hebben staan. Belangstellende woningzoekenden dienen daar ingeschreven te staan, om op de woningen te kunnen reageren,’ vertelt Koen Boersen projectontwikkelaar bij Woningstichting Barneveld.
Vooraankondigingen en projectupdates deelt de woningstichting op haar website wstg-barneveld.nl en Facebook-pagina.

Duurzaam wonen

Met een huurprijs van 597 euro (4 appartementen) en 699 euro (8 appartementen), krijgen de toekomstige bewoners een duurzame woning met voorzieningen op loopafstand. ‘De schil van de woningen wordt zeer goed geïsoleerd en er komen zonnepanelen op het dak. Bovendien wordt de beglazing uitgevoerd in triple glas en er komt lage temperatuurverwarming in de woningen. Een mechanisch ventilatiesysteem zorgt voor een gezond leefklimaat,’ aldus Boersen. ‘In de keuzes die we maken draagt duurzaamheid bij aan betaalbaarheid voor onze huurders.’

Overig de woningen

De 12 driekamerappartementen zijn verdeeld over drie bouwlagen. Twee appartementen liggen op de begane grond, samen met de 12 bergingen. Op de eerste en tweede verdieping liggen ieder vijf appartementen. Het appartementencomplex is verder voorzien van een lift. Een parkeerplek is niet opgenomen in het plan. Voor een parkeervergunning kunnen nieuwe huurders zich melden bij de gemeente.

Nieuwbouw sociale huurwoningen

In 2018 bouwt Woningstichting Barneveld aan ruim 150 woningen. Waarvan in Voorthuizen 59; 6 extra duurzame BENG-woningen en 53 duurzame aardgasloze woningen in de Wikselaarse Eng. En 94 in Barneveld: de 12 appartementen aan de Catharijnesteeg, 30 woningen en appartementen in Eilanden-Oost, 12 woningen in Veller en 40 woningen aan het Julianaplein.