RuiterActief onderzoekt mogelijkheid voor gezinshuis in Voorthuizen

Wonen, zorg en werken via dezelfde zorgaanbieder. Dat kan mogelijk binnen afzienbare tijd via RuiterActief met hun initiatief voor een gezinshuis in Voorthuizen. RuiterActief, zorgaanbieder in Barneveld en Woningstichting Barneveld onderzoeken de mogelijkheden voor verhuur van een huis aan de Roeterdinkstraat in Voorthuizen. Op donderdag 19 juli ondertekenden Teunis Ruiter, directeur van RuiterActief en RuiterWerkt en Liesbeth Brouwer-de Jong, directeur-bestuurder van Woningstichting Barneveld, een intentieovereenkomst voor onderzoek naar mogelijkheden voor verhuur van de locatie Roeterdinkstraat.

Met de verhuizing van het Werelthuis van de Roeterdinkstraat naar de appartementen van Holzenbosch ontstaat een kans voor RuiterActief om een gezinshuis te realiseren in Voorthuizen. RuiterActief krijgt vaak de vraag of we ook wonen met zorg kunnen aanbieden. ‘Dit past bij onze toekomstvisie dus onderzoeken we de mogelijkheden. In gesprek met de woningstichting ontstond de match met het huis aan de Roeterdinkstraat.’ aldus Teunis Ruiter. ‘Een mooie kans die we graag aanpakken. Met het ondertekenen van de intentieovereenkomst zetten we een volgende stap in het onderzoek.’

RuiterActief biedt dagbesteding voor kinderen, jongeren en volwassenen met een verstandelijke beperking. RuiterWerkt biedt voor iedereen met een (kleine) afstand tot de arbeidsmarkt een passende werkplek. RuiterActief biedt op dit moment nog geen huisvesting aan cliënten.

Voor de benodigde expertise en ondersteuning werken zij samen met Careander, een regionale zorgorganisatie die ondersteuning biedt aan mensen met een verstandelijke beperking, met woonlocaties ook in de omgeving van gemeente Barneveld.

Gezinshuis

RuiterActief wil voor cliënten ook wonen met zorg aanbieden, door een gezinshuis te starten. Hier woont een ouderechtpaar met een aantal bewoners samen in een huis. Deze gezinsouders en bewoners vormen samen een gezin en wonen zo normaal mogelijk samen.

‘Het is een positieve ontwikkeling als we deze locatie aan de Roeterdinkstraat weer kunnen inzetten voor een bijzondere doelgroep. Passende huisvesting realiseren kan soms lang duren en met deze bestaande locatie kan dit mogelijk sneller.’ vertelt Liesbeth Brouwer – de Jong.

De nieuwbouw voor het Werelthuis start naar verwachting in november 2018. Als de bewoners begin 2020 zijn verhuisd, komt de locatie aan de Roeterdinkstraat leeg en kan RuiterActief haar gezinshuis starten. Partijen verwachten in de herfst van 2018 duidelijkheid of RuiterActief haar plannen voor het gezinshuis kan realiseren.