Hoogste punt voor sociale huurwoningen Oostbroek

Op woensdag 26 juni stonden we als Woningstichting Barneveld stil bij het hoogste punt van de bouw van 17 sociale huurwoningen in de nieuwe wijk Oostbroek in Kootwijkerbroek. Geheel volgens traditie trakteerden we de vakmannen van de bouw op friet met een snack en frisdrank. Dat was welkom op deze warme dag!

Binnen dit project werken we samen met De Bunte Vastgoed Oost BV. Van de Kolk bouwt de woningen. De woningen worden eind dit jaar opgeleverd. We bieden ze na de zomer aan via online regionaal woonruimtebemiddelingssysteem www.huiswaarts.mijndak.nl.

De 17 sociale huurwoningen zijn verdeeld over drie blokjes. Ze zijn geschikt voor starters, gezinnen en senioren. Een brede doelgroep dus. In totaal komen er 106 woningen bij voor Kootwijkerbroek.

Concrete plannen voor 112 nieuwe woningen

Daarnaast hebben we concrete plannen voor 112 nieuwe woningen. Van 64 daarvan verwachten we dit najaar de start bouw. Het gaat om 13 eengezinswoningen in nieuwbouwwijk Wulperveld in Stroe en 51 appartementen in nieuwbouwwijk Bloemendal fase 1 in Barneveld. In 2025 start de bouw van nog eens 48 een- en tweekamerappartementen in deelgebied Schooneng in Voorthuizen.