Bouw toekomstig thuis nieuwe bewoners De Rozelaar van start

Op woensdag 23 juni start de Rozelaar en Woningstichting Barneveld met de start van de nieuwbouw aan de Amersfoortsestraat in Barneveld. Hier komen 27 nieuwe appartementen voor (cliënten van) de Rozelaar. Twee toekomstige bewoners hebben het bouwbord onthuld. De verwachting is dat zij na de oplevering in juni volgend jaar, hun nieuwe woning kan worden trekken.

Philip Miedema, Raad van Bestuur van de Rozelaar richt zich op de aanwezige bewoners: 'Dan is het nu echt zover. Ik ben zo blij voor jullie, alle toekomstige bewoners. Dit is je plek. Na een lange aanloop gaan we nu echt bouwen aan je nieuwe woonplek. Je nieuwe huis gaat er nu echt komen. Ik ben heel blij dat we daten in goede samenwerking voor elkaar hebben gekregen. Ik kijk er naar uit, dat je hier straks op deze prachtige plek kunt wonen!'

John van Maastricht, directeur-bestuurder van Woningstichting Barneveld sloot zich aan: 'Wij willen huurders en woningzoekenden een veilig en prettig thuis bieden, daar gaan en staan wij voor. En dat doen we keer in de vorm van de bouw van een eigen woonplek voor jou, 27 bewoners van de Rozelaar. En opnieuw in goede samenwerking met de Rozelaar. Wat start met een idee, groeit uit de samenwerking naar een concreet plan en dan de start bouw van je thuis. Daar ben ik trots op. Samen gaan we voor prettig wonen nu en in de toekomst!'

De woningstichting feliciteerde de toekomstige bewoners met hun aanstaande nieuwe thuis en gaf de bewoners een plantje cadeau als symbool voor de bouw van hun nieuwe woonplek.

Over het gebouw

Aan de Amersfoortsestraat 14-16 in Barneveld bouwt Woningstichting Barneveld samen met Van Wijnen 27 nieuwe appartementen begeleid wonen. Zij verhuurt dit straks aan de Rozelaar. Het appartementengebouw is drielaags en heeft per woonlaag negen tweekamerappartementen en een gemeenschappelijke huiskamer. Het nieuwe adres wordt straks Iers van 1 tot en met 53. De toekomstige bewoners zijn mensen in verschillende leeftijdscategorieën met een verstandelijke beperking en een WLZ-indicatie 3 t/m 6.

De nieuwbouw is vervanging voor het Gasthuis, een andere woonlocatie van de Rozelaar. En daarnaast is het een uitbreiding van het aantal plekken. Met deze nieuwbouw krijgen de bewoners een prachtige plek in het centrum van Barneveld.