Bewoners Werelthuis leggen eerste steen nieuwe locatie

De 10 bewoners van Het Werelthuis legden donderdag 20 juni elk een eerste, door hen zelf geschilderde, steen van hun nieuwe woonlocatie. In de nieuwbouwwijk Holzenbosch in Voorthuizen laat Woningstichting Barneveld 21 zeer energiezuinige, betaalbare huurappartementen bouwen. Daarvan verhuurt de woningstichting er 14 aan de JP van den Bent stichting (de huidige zorgverlener van de Werelthuis-bewoners) en 7 aan Stichting Breder.

Toekomstbestendig

Het Werelthuis is een initiatief van ouders, waar hun 10 kinderen met een verstandelijke beperking onder begeleiding wonen. Sinds 2002 huurt Het Werelthuis een gezinshuis in de Kromme Akker in Voorthuizen van Woningstichting Barneveld. Door ontwikkelingen in de zorg en veranderende behoeften van de ouder wordende bewoners voldoet de huidige ruimte straks niet meer. Verschillende gesprekken met Woningstichting Barneveld leidden tot de bouw van de nieuwe toekomstbestendige en toegankelijke huurappartementen.

Verhuizing

De bouw van de appartementen startte in november 2018. Op 15 mei werd het bereiken van het hoogste punt gevierd. De bewoners kunnen naar verwachting begin 2020 verhuizen.

Het mooie gezinshuis aan Kromme Akker zal weer bewoond worden door een passende doelgroep

Duurzaam en betaalbaar

Met de bouw van de appartementen voegt Woningstichting Barneveld 21 extra energiezuinige, betaalbare appartementen toe aan haar woningbezit. Met extra isolatie, triple-glas en PV-panelen voldoen de appartementen al aan de beoogde wetgeving van 2021, Bijna Energie Neutraal Gebouw (BENG).