Amersfoortsestraat/Irishof - 27 appartementen

Aan de Irishof (nu nog Amersfoortsestraat 14-16) in Barneveld bouwen we samen met Van Wijnen 27 nieuwe appartementen voor cliënten van de Rozelaar. Het appartementengebouw is drielaags en heeft per woonlaag negen tweekamerappartementen en een gemeenschappelijke huiskamer. De bewoners zijn straks mensen in verschillende leeftijdscategorieën met een verstandelijke beperking en een WLZ-indicatie 3 t/m 6.

Vervanging en uitbreiding

De nieuwbouw is vervanging voor een andere woonlocatie van De Rozelaar, het Gasthuis. En daarnaast is het een uitbreiding van het aantal plekken. Met deze nieuwbouw krijgen de bewoners een prachtige plek in het centrum van Barneveld.

De bouw van het appartementengebouw startte in juni 2021 en wordt naar verwachting in het tweede kwartaal van 2022 opgeleverd.

Steengoed Benutten

Op de locatie van het nieuwe appartementengebouw stond voorheen een leerlooierij. Met de ontwikkeling van het nieuwbouwproject verdween een verpauperd stukje in het centrum van Barneveld. Deze ontwikkeling was mede mogelijk dankzij een subsidie ‘Steengoed Benutten’ van € 500.000 die gemeente Barneveld ontving van provincie Gelderland. De subsidie is bedoeld om (dreigende) leegstand op beeldbepalende locaties in stad en dorp aan te pakken.