Ongedierte

Heeft u ongedierte in uw woning of woonomgeving? In de meeste gevallen bent u zelf verantwoordelijk voor de bestrijding. U kunt via internet zoeken naar tips of een professionele ongediertebestrijder. Ook verkopen bouwmarkten vaak middelen om ongedierte te bestriijden.

Veel gevraagd over Ongedierte

Wat kan ik doen aan het wespennest in of aan mijn woning?

Het verwijderen van het wespennest moet u zelf regelen. Zit het nest in de spouw of onder dakpannen en kunt u er niet zelf bij? Bel of mail ons dan.

Wat kan ik doen aan vlooien in mijn woning?

De bestrijding moet u zelf regelen. U kunt middelen kopen bij een tuincentrum of bouwmarkt. Woont u korter dan zes weken in uw woning? Bel ons, dan zorgen wij voor de bestrijding.

Wat kan ik doen aan de muizen in mijn woning?

Muizen kunnen schade aan uw woning en ziektes veroorzaken. Zorg er daarom voor dat uw woning weer muisvrij wordt. De bestrijding is uw eigen verantwoordelijkheid. Belangrijk is dat u uw woning schoonhoudt. Muizen komen vaak af op etensresten. Sluit verpakkingen van voedsel goed af of bewaar aangebroken verpakkingen in afsluitbare voorraadbussen. Om muizen te bestrijden, kunt u muizenvallen of gif aanschaffen. Blijft u last houden van muizen? Neem dan contact op met een gespecialiseerde ongediertebestrijder.

Ik heb last van broedende vogels. Wat kan ik doen?

Als vogels bezig zijn met broeden mogen wij geen verstorende werkzaamheden aan de woning doen. Heeft u de indruk dat de vogels schade aan uw woning aanrichten? Dan kunt u contact met ons opnemen via . Onze medewerker beoordeelt of dit het geval is en of het nodig is om actie te ondernemen.

Wat kan ik doen aan zilvervisjes in mijn woning?

Een zilvervisje is een kruipend, zilverachtig glanzend insect. Ze komen vaak voor in vochtige en goed geïsoleerde woningen. Ook komen zilvervisjes af op kranten en tijdschriften. ​De bestrijding moet u zelf regelen. U kunt hiervoor lokaas gebruiken. Dit is te koop bij tuincentra en bouwmarkten. Goed ventileren kan helpen zilvervisjes te voorkomen.

Wat kan ik doen aan de kakkerlakken in mijn woning?

Kakkerlakken planten zich snel voort. Hierdoor kan er een plaag ontstaan die mogelijk gevolgen heeft voor de volksgezondheid. Om die reden bent u verplicht contact met ons op te nemen als u een kakkerlak ziet. Wij beoordelen dan de situatie.

Hoe voorkom ik mieren?

Mieren komen vaak af op voedingsmiddelen. Let er daarom op dat u uw voedingsmiddelen goed afsluit en uw keuken schoonhoudt. U kunt mieren bestrijden met middelen die te koop zijn bij drogist, tuincentrum of bouwmarkt.

Wat kan ik doen aan naaktslakken in mijn woning?

Heeft u veel (tientallen) naaktslakken in uw woning? Bel dan met ons.

Komen jullie langs voor de bestrijding van ongedierte?

​Nee, u moet de bestrijding zelf regelen. Ongedierte komt vaak af op etensresten. Houd uw woning schoon en laat geen eten rondslingeren. Sluit verpakkingen van voedsel goed af of bewaar aangebroken verpakkingen in afsluitbare bussen of voorraadblikken. Bij tuincentrum en bouwmarkt koopt u spullen om ongedierte te bestrijden. Blijft u last houden van ongedierte? Neem dan contact op met een gespecialiseerde ongediertebestrijder. De kosten zijn voor uzelf.

Wat kan ik doen aan de grasvliegjes in mijn woning?

In het najaar en voorjaar zijn grasvliegjes een bekend verschijnsel, met name bij flats. De enige oplossing is opzuigen met een stofzuiger. De vliegjes leven niet langer dan een week.

Wat kan ik doen aan het ongedierte in de algemene ruimte van mijn woongebouw?

Bel ons, dan komt een van onze medewerkers langs om de situatie te bekijken. Als het mogelijk is, bestrijden wij het ongedierte.

Wat kan ik doen aan de motmuggen in mijn woning?

Motmuggen kunnen een teken zijn van een rioolprobleem. Ziet u motmuggen, bel dan met ons. Dan komt een inspecteur langs om te kijken of er een probleem met het riool is.

Wat kan ik doen aan ratten in mijn woning?

Ratten brengen ziektes over en veroorzaken veel schade. Ze planten zich snel voort en kunnen een plaag vormen. Het is dus van belang om ze direct te bestrijden. Dit moet u zelf regelen. Ratten komen vaak af op voedingsmiddelen. Sluit daarom open verpakkingen goed af en houd uw keuken schoon. We adviseren u contact op te nemen met een gespecialiseerde ongediertebestrijder of de gemeente.

Wat kan ik doen aan het wespennest in mijn tuin?

Het verwijderen van het wespennest moet u zelf regelen. U kunt daarvoor middelen kopen bij een tuincentrum of bouwmarkt.