Zelf klussen

Om van uw huis uw thuis te maken, wilt u uw woning misschien aanpassen aan uw eigen wensen. Dit soort aanpassingen noemen wij Zelf Aangebrachte Voorzieningen/Veranderingen (ZAV). Veel aanpassingen hoeft u alleen te melden bij ons. Voor een aantal aanpassingen heeft u vooraf onze toestemming nodig.

Veel gevraagd over Zelf klussen

Hoe vraag ik toestemming om zelf te klussen?

In het klusoverzicht in de brochure Zelf aangebrachte voorziening  vindt u voor welke klussen u onze toestemming nodig heeft. Wilt u toestemming aan ons vragen, neem dan contact met ons op. 

Ik heb zelf aanpassingen aan mijn woning gedaan. Ik heb dit niet aangevraagd. Wat kan ik doen?

U kunt alsnog een aanvraag bij ons doen. U krijgt van ons schriftelijk bericht over hoe wij hiermee omgaan bij een eventuele verhuizing in de toekomst. Meer informatie leest u in de folder Zelf aangebrachte voorzieningen.

Welke klussen mag ik niet zelf doen?

U mag geen klussen doen waardoor wij de woning niet meer kunnen verhuren in de toekomst. Of als ze tot een waardedaling van de woning of gevaarlijke situaties leiden. Ook klussen die in strijd zijn met de beleidsregels van Woningstichting Barneveld of die niet volgens de bouwregelgeving worden uitgevoerd zijn niet toegestaan. Dit geldt ook voor klussen waardoor wij het normale onderhoud niet meer (goed) kunnen uitvoeren. Lees meer in de folder Zelf aangebrachte voorzieningen.

Voor welke bouwwerken heb ik een omgevingsvergunning nodig?

Voor ingewikkelde bouwkundige klussen heeft u vooraf toestemming van ons nodig. Bijvoorbeeld als u een serre wilt plaatsen. U gebruikt dan het aanvraagformulier zelf aangebrachte voorziening. Informeer zelf of u toestemming nodig heeft van uw gemeente. Kijk op de website van het omgevingsloket.

Is een omgevingsvergunning nodig? Stuur dan een kopie aan ons op. De kosten van de vergunning(en) zijn voor uw rekening. U mag pas beginnen met de klus nadat u de vergunning heeft ontvangen. Als u geen toestemming krijgt van de gemeente, geven wij ook geen toestemming voor de klus.

Wanneer krijg ik een reactie op mijn aanvraag zelf klussen?

Na ontvangst van uw aanvraag, nemen wij binnen twee werkdagen contact met u op. Afhankelijk van de klus, kunt u daarna meteen aan de slag of komt een medewerker van ons langs. U krijgt altijd een bevestiging of afwijzing van uw aanvraag.

Heb ik toestemming nodig om zelf te klussen in mijn woning?

Voor sommige klussen wel. Maar voor een aantal klussen hoeft dat niet en kunt u direct aan de slag. Bekijk de brochure Zelf aangebrachte voorzieningen leest u voor welke klussen u toestemming nodig heeft. Daarin staan ook de regels waaraan u zich bij het klussen moet houden en handige tips en informatie. Wilt u toestemming aan ons vragen om zelf te klussen? Regel dit dan via Direct regelen in Mijn WsB.